Bram Stoker’s Dracula (SUA, 1992)

Posterul oficial

Detalii

Joi, 19 octombrie
Ora 21.00
Centrul Cultural Reduta
ZIUA DRACULA

Durata: 2 h 8 min
Intrarea gratuită

Filmografie

Cu: Winona Ryder, Gary Oldman, Anthony Hopkins
Regia: Francis Ford Coppola

„Mărturisindu-și fascinația pentru poveștile de groază, Coppola a pornit să turneze Dracula pentru a arăta că în spatele mitului vampirului se ascund sentimente etern umane.” – Dana Duma – 1993 (Noul Cinema).

Periculos și charismatic, Dracula este un personaj care bântuie de mai bine de un secol peisajul literar și dramatic. Povestea profund erotică, scrisă inițial de Bram Stocker și publicată în 1897, a fost unul dintre cele mai rezistente romane ale epocii victoriene. De asemenea, este o poveste de dragoste atât de tulburătoare și cu rezonanțe atât de adânci, încat a fost apreciată ca una dintre cele mai mari povești epice ale tuturor timpurilor.

„BS’s Dracula” urmărește evoluția chinuită a acestui prinț din Transilvania, cumplit de seducător, care se mută din estul Europei în Londra sfârșitului de secol 19. După veacuri întregi petrecute în singurătatea castelului său în ruine, atracția sa față de omenire a devenit îndrazneață și plină de dorință. Atingând formă umană, după ce și-a pierdut-o pe a sa, povestea lui vorbește despre damnare și izbăvire, despre groază și pasiune romantică, despre renunțare și sacrificiu.

Trailer oficial

Galerie foto

X