Juriu Dracula Film Festival 2019

Anders Banke

Suedia

Anders Banke (Suedia) este producător (“Shelley”, drama Horror al lui Ali ‘Border’ Abbasi, cu Cosmina Stratan în rolul mamei surogat) şi regizor (serialul “Chernobyl: Zone of Exclusion”).

Ca și filmul lui Julian Richards, și filmul său “Frostbitten” va fi proiectat, duminică, 20 octombrie la Cinemateca Patria, fiind urmat de un Q&A.

Ivan Zuccon

Italia

Ivan Zuccon – realizator și producător italian independent. A realizat 8 filme, fiecare dintre ele fiind distribuit la nivel mondial.

Lucrează cu nume mari din industria cinematografică din SUA și Europa și este, de asemenea, editorul de film al maestrului italian Pupi Avati.

Julian Richards

Anglia

Julian Richards, membru mai vechi al familiei Dracula Film Festival, câştigător anul acesta al premiului pentru cel mai bun regizor la Fantasporto pentru “Daddy’s Girl” şi “Reborn” (ultimul va putea fi vizionat în cadrul festivalului ca prefaţă la sesiunea de Q&A cu realizatorul) revine la Brașov, de această dată în calitate de membru al juriului.

Juriu Dracula Digital 2019

Eugen Neagu

România

Prima intalnire cu industria cinematografică are loc in anul 1983. In București,Sergiu Nicolaescu era in plină desfășurare a realizarii producției „23 August 1944” ,devenit apoi dublu film „Ziua Z” si „Oglinda”.

Marele regizor ofera un mic rol de câteva replici către regretatul Mircea Albulescu tânărului de pe atunci Eugen Neagu,filmări de o durată de cateva zile din păcate neacreditate și o parte din filmări căzute la montaj.

Acel moment dă naștere unei decizii fulminante si anume aceea de a face parte din industria cinematografică.

Gabriel Bălănescu

România

Gabriel a părăsit România imediat după căderea cortinei de fier. Viața sa și calea socială s-au dezvoltat în America de Nord și Europa, după ce a studiat antropologia și sociologia până la un nivel de doctorat și cu un MBA în marketing.

Gabriel învață acum abilitățile de parenting care se împletesc cu pasiunea sa pentru fotografie și un impuls profund pentru a evolua spiritual.

Ştefan Iancu

Anglia

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum „Kyra Kyralina” (2014), de Dan Piţa, „Walking with the enemy” (2013), de Mark Schmidt, şi „Amintiri din epoca de aur”(2009), proiect de Cristian Mungiu.

A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Segal. În septembrie 2017, el a primit Premiul de Originalitate „Margareta Pâslaru”, în valoare de 1.000 de dolari.