După ce și-a terminat studiile în montaj și sunet la UNATC București, Cristina a montat filme selectate în festivaluri precum Visions du Reel, Beast IFF, Vienna Shorts IFF, dar și câștigătoare de premii la TIFF sau Anonimul. A participat la Berlinale Talents: Sarajevo Editing Studio 2021 și a avut o mențiune de la Périphérie Docs în același an. Este interesată de filmul documentar, granița dintre ficțiune și non-ficțiune precum și de concepte new media sau de montajul de arhivă.
Juriu lungmetraje Dracula Film 2022
Juriu scurtmetraje Dracula Film 2022
Cristina Popa
Video editor
Mara Oprișiu
Manager cultural, producător de film
Preşedinte şi co-fondator al Asociaţiei Culturale KunSTadt. Din această calitate, Mara a derulat diferite activități și proiecte din domeniul filmului şi al artelor, în Brașov. Experienţa de manager cultural a dobândit-o atât prin proiectele în care s-a implicat, cât şi prin cursuri: „ART CINEMA = ACTION + MANAGEMENT” 2010 organizat de CICAE (Confederaţia Internaţională a Cinematografelor de Artă), „Producţie si marketing de film” la RESTART – Instituto de Criatividade e Novas Tecnologias, Lisabona.
Mihai Dragolea
Regizor, scenarist, director de fotografie.
Filmele lui Mihai Gavril Dragolea se concentrează pe un univers alternativ, găsind umanitatea și forța unor narative underground, fie că este vorba despre oameni, animale sau plante. A realizat filme care au avut premiera la festivaluri importante de film din Europa și au câștigat premii, Roboțelul de Aur (2015), PhoeniXXX (2017), Totul pentru Riana (2020) și Aurică, viață de câine (2022). După o traumă provocată de un atac într-o pădure din România, când un grup de oameni înarmați l-au bătut pe Mihai și pe colegul său de regie Radu Mocanu, acesta s-a apucat să planteze copaci pe terenuri moștenite de la tatăl său.
Juriu Dracula Digital 2022
Eugen Neagu
Actor
Actor de origine română, activează în industria cinematografică încă de la prima apariție în filmul „Ziua Z”, a lui Sergiu Nicolaescu, cu un foarte mic rol, dând replica marelui actor Mircea Albulescu. Din acea perioadă începe, emigrant în Italia, să colaboreze, jucând în filme de lung şi scurt metraj, cu diferiți regizori și actori din peninsulă, atât naționali cât şi internaționali.
Primul rol important îl are în „Rabbia Furiosa-Er Canaro”, al unuia dintre cei mai importanți specialiști în efecte speciale, Sergio Stivaletti,cunoscut colaborator al lui Dario Argento la majoritatea filmelor sale. Cu Sergio realizează pentru grupul muzical „Red &Vegas” videoclipuri muzicale ale cărui protagonist este.
Ștefan Iancu
Actor
Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.
Florian Zapra
Actor, Producător, Regizor
Născut în Lunca Ilvei, județul Bistrița Năsăud, Florian Zapra emigrează în Irlanda, unde urmează cursurile de actorie la Gaiety School of Acting in Dublin. In 2011 produce scurt metrajul ,,Clowns”, cu care obtine o nominalizare pentru cea mai bună comedie la Underground Cinema Film Awards, apoi in 2012 pune bazele festivalului de scurt metraje si muzică din Dublin (DISFMF), care se află la a 11-a ediție. Joacă în filme precum Asterix și Obelix în Slujba Majestăţii Sale alături de Gerard Depardieu, in documentarul dramă Reginele Egiptului Antic, Product of a Nation și în scurt metrajele Lugoj și Do you?,. Urcă pe scena de teatru in piesa ,,Normal” la Smock Alley Theatre in Dublin, unde il joaca pe Dimitri, un ingrijitor.