Skip to main content

Preț bilet: 15 lei

MIERCURI, 12 OCTOMBRIE
ORA 19.00, GALA DE DESCHIDERE DRACULA FILM FESTIVAL 2022

Regia: David Gordon Green
Distribuția: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak
Genul filmului: Horror, Thriller
Durata: 111 minute

HALLOWEEN ENDS – Un sfârşit pentru un nou început

La aproape jumătate de secol distanță de prima parte, în deschidere la Dracula Film Festival, fanii francizei Halloween primesc capitolul final, așa cum anunță chiar titlul, dar e greu de crezut că acest “sfârşit” nu va reprezenta decât începutul pentru un alt spin off, pentru un restart fresh al acestei francize de 13 filme care a supraviețuit atâtor generaţii de fani ai genului Slasher, devenind renumită inclusiv pentru numeroasele timeline-uri, continuări, remake-uri sau reboot-uri.

Halloween Ends ne va prezenta cum legendara înfruntare dintre criminalul în serie Michael Myers și iconica Laurie Strode ajunge la un înfiorător climax. La 4 ani de la evenimentele din Halloween Kills, Laurie (Jamie Lee Curtis) trăiește alături de nepoata ei Allyson și încearcă să-și termine de scris memoriile, iar Michael nu a mai fost văzut de la ultima sa răbufnire sângeroasă. Laurie, după ce a trăit în frică timp de zeci de ani din cauza perspectivei că Michael s-ar putea reîntoarce oricând, a decis să se elibereze de această traumă și să se bucure pentru prima dată de viață. Însă, când un tânăr este acuzat că ar fi omorât un băiețel de care avea grijă, lucrurile încep să o ia razna din nou, viața liniștită a lui Laurie este din nou scufundată în violență și teroare, iar ea se va vedea nevoită să înfrunte răul odată pentru totdeauna. La sfârșitul acestei confruntări, creatorii filmului ne propune ca „doar unul dintre ei să supraviețuiască”.

David Gordon Green, regizorul care s-a ocupat de toată această trilogie – Halloween (2018), Halloween Kills (2021), Halloween Ends (2022) -, susține că de data asta nu s-a mai lăsat dus de val, așa cum a făcut-o în partea a doua: „Dacă cel de-al doilea film al nostru a fost un haos violent și sângeros, Halloween Ends este o concluzie mai intimă și mai atmosferică”. Jamie Lee Curtis a spus despre ce a însemnat rolul acesta că n-a existat nicio modalitate să conştientizeze amploarea dragostei și afecțiunii pe care personajul ei le va primi în timp de la fani atunci când a filmat prima parte, în regia lui John Carpenter, în 1977. Sunt indicii ce ar putea sugera că nu vom avea parte de un happy ending, iar Laurie Strode va fi cea care va muri, însă adevăratul final în vom afla pe 12 octombrie, când Halloween Ends va avea avanpremiera în cadrul Dracula Film Festival.

Text de GRUIA DRAGOMIR

GALERIE FOTO - VIDEO
X