Skip to main content

Preț bilet: 15 lei

VINERI, 14 OCTOMBRIE
ORA 20.00, AVANPREMIERĂ

Regia:Victor Canache
Distribuția: Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Silviu Corbu, Razvan Ilina, Antonio Gavrilă
Genul filmului: Horror, Thriller

Capra cu trei iezi va fi prezentat în avanpremieră la Dracula Film Festival.

Toamna aceasta, din 28 octombrie, vom avea ocazia să urmărim pe marile ecrane debutul lui Victor Canache în lungmetrajul de ficţiune, Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale copilăriei, scrisă de Ion Creangă, filmul – câştigător al Premiului Publicului la TIFF – explorează profunzimile psihologice ale textului, care i-a trezit interesul tânărului cineast pentru de a privi dincolo de canoanele basmului și de a propune spectatorilor o nouă perspectivă, adultă, asupra succesiunii de evenimente care compun clasica poveste.

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX. „Capra” era văduvă și îşi ducea  cu greu traiul alături de cei trei copii ai ei, doi mai neastâmpăraţi şi unul mai cuminte, într-o casă aproape complet izolată de restul lumii. Lucrurile iau o turnură complet neașteptată când un vechi prieten de familie şi vecin își dă în vileag natura sadică profitând de inocenţa celor mici. Prin această ecranizare horror/thriller, regizorul ne invită să reinterpretăm într-o altă cheie această poveste extrem de populară, acum readusă în actualitate.

În Capra cu trei iezi, Maia Morgenstern interpretează rolul mamei dispusă să își apere copiii cu prețul vieții, villain-ul este personificat de Marius Bodochi, iar rolurile copiilor, victimele „lupului mare și rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Victor Canache și Tudor D. Popescu.

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu trei iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.” – Victor Canache.

 Text de DELIA MITRACHE

GALERIE FOTO - VIDEO
X