Skip to main content

Ora 11.00 – 22.00

  • Free Board Games (all day) powered by Tricksters club
  • Zonă merchandising:  Board Games, Figurine, Manga, Bandă Desenată powered by BookCity & Hobby Custom;
  • Zonă carte Horror & Fantasy, powered by BookCity & Editura UP;
  • Aleea Artiștilor: Alexandra Caras, Alexandra Gold, Tudor Vidoni, Xenia, Yumexor powered by Wacom.

Cândva pe la sfârșitul anilor ’90, o generație întreagă a țării noastre a văzut un anumit episod din Dexter’s Laboratory, în care DeeDee, Dexter și câțiva prieteni de-ai lor joacă Dungeons&Dragons.

Pentru unii dintre noi, acel moment este sursa unei pasiuni de-o viață pentru acest hobby, dar mai mult decât atât, este sursa apartenenței la o comunitate care n-are de-a face cu etniile și cu granițele, o comunitate care își sărbătorește membrii în primul rând pentru gabaritul imaginației.

„Nerds” din toate colțurile, uniți-vă!

D&D, Warhammer 40k, Cthulhu, vampiri și vârcolaci, benzi desenate și manga, League of Legends, Lego și Legolas, pictură de miniaturi 3D-printate, cărți de șoc, groază și fantezie, cărți de joc, știință și magie, Star Wars, Star Trek, Harry Potter și voi, Dragoni de toate culorile, vă invocăm la Brașov!

Între 27 și 29 Octombrie 2023, în cadrul Festivalului de Film Dracula, ne-am strâns aproape comunitatea locală de artiști, scriitori și jucători de roluri fantastice pentru prima ediție Dracula Fantasy Con.

Ne-am dorit să acoperim cât mai multe activități, cât mai multe moduri în care comunitatea se reunește în mod organic, de la sesiuni de board games, la petreceri LAN; de la discuții înfierbântate despre carte, film și joc video, la ateliere creative; de la VR și 3D-printing la schițe în cărbune.

Vă invităm așadar în „dungeon-forest”, ca să ne bucurăm împreună de multele noastre monomanii, la mansarda Cinematografului Astra!

Intrarea este, asemeni imaginației, complet liberă!

BookCity este prezent la Dracula Fantasy Con

În cadrul Dracula Film Festival, BookCity va avea la Dracula Fantasy Con două standuri, unul de merchandising și unul de carte. La standul de merchandising veți găsi la vânzare jocuri tip board games, figurine, albume de bandă desenată și manga. La standul de carte veți găsi cele mai noi titluri de carte fantasy sau horror.

Despre BookCity

Încă din 1991 construim noi experiențe și dăm frâu liber imaginației cu cele mai bune titluri de carte, cele mai interactive jocuri de societate și cele mai trasnite cadouri. Pasiunea noastră pentru cultură a început la Brașov și s-a extins atât în mediul online cât și alte orașe din țară, din dorința de a le aduce mai aproape tuturor curioșilor și visătorilor lumea perfectă în care să evadeze.

Viziunea noastră a fost să aducem împreună iubitorii de cultură, jocuri și distracție de toate vârstele, într-un loc în care să se simtă liberi să viseze și în care să găsească produse dintre cele mai utile, distractive si rafinate.

Aleea artiștilor la Dracula Fantasy Con

5 artiști grafici, fiecare cu un stil propriu, vor fi prezenți la ediția pilot a Dracula Fantasy Con. În ordine alfabetică, aceștia sunt:

ALEXANDRA CARAS

Imaginația mea aleargă cu orice ocazie spre lumi fantastice, iar eu, și ca om și ca artist, trebuie să o urmez pentru că nu am de ales. Mă consider norocoasă. Mi-a fost dat să am o pasiune atât de puternică pentru artă, un domeniu care mi-a dat direcție și mi-a colorat dorințele pentru viitor. În cei 30 de ani de viață, am tot desenat zâne, elfi și cavaleri, încercând mereu să pun pe hârtie acea fascinație uimită pe care mi-o inspiră jocurile, cărțile și filmele.

ALEXANDRA GOLD

Ilustratoare și autoare de bandă desenată, a publicat atât cărți pentru copii, cât și un roman grafic, Ora 12, și o culegere de benzi desenate Povești din Lumi și Timpuri. Este câștigătoare a premiului Asociației Bedefililor pentru cel mai bun roman grafic din  2018 și a obținut premii la Festivalul de Benzi Desenate Istorice. Publicații notabile la care a colaborat cu Muzeul Județean de Istorie sunt antologia Istorii din ’89 în benzi desenate și albumul de autor 15 Noiembrie 1987.

TUDOR VIDONI

Mă numesc Tudor Vidoni și sunt un tânăr artist care a reușit să creeze un volum de benzi desenate de groază, pe care plănuiesc să-l extind în viitor. Genul Horror este un interes ce îl am de mult timp, fiind un mediu versatil pentru povești neconvenționale și explorarea trăirilor umane care sunt mai greu de articulat.

XENIA

Artist plastic și digital cu experiență în domeniile gaming-ului, ilustrației și benzilor desenate, a debutat în 2014 cu publicarea primului său roman grafic Mishka and the Sea Devil în cadrul Comic Con din New York. A contribuit apoi la numeroase proiecte de benzi desenate și cărți pentru copii, inclusiv seria Rainbow Brite de la Dynamite Comics și Raven: the Pirate Princess de la Action Lab Entertainment. În anul precedent, a fost lansat romanul grafic Astroneer, la care a contribuit ca artist în colaborare cu scenariștii de la System Era Softworks și publicat de Titan Comics. În paralel, Xenia lucrează la proiecte personale captivante și creează artă pentru jocuri pe mobil.

YUMEXOR

Numele meu este Yumexor și mă specializez în arta digitală, cu o înclinație către fantasy și SF. Am participat la câteva concursuri de artă Warhammer 40k, am desenat tablouri digitale pentru grupuri de jucători d&d și am lucrat la ilustrații pentru un joc tabletop numit Beyond the Pale. Stilul meu variază de la schițe și arta conceptuala până la lucrări detaliate și finisate.

X