Skip to main content
MIERCURI, 25 OCTOMBRIE, ORA 19:00
N-15 / Nerecomandat sub 15 ani

AVANPREMIERĂ NAȚIONALĂ

Regia: Emma Tammi
Cu: Josh Hutcherson, Matthew Lillard, Elizabeth Lail
Gen film: Horror
Durata: 110 min.

Preț bilet: 20 lei

Un Horror supranatural după un joc celebru

Five Nights at Freddy’s este un film Horror produs de Blumhouse, compania responsabilă de francize precum Insidious, Paranormal Activity, Halloween sau The Purge, dar și de filme scary cu un impact extraordinar la publicul larg, ca M3GAN sau The Black Phone, al cărui protagonist este tânarul actor american Josh Hutcherson, devenit popular mai ales datorită seriei de lungmetraje The Hunger Games.

În decursul a doar două luni de la lansare, trailer-ul FNaF, cu roboții posedați de fantomele unor copii care au murit enigmatic, a strâns peste 25 de milioane de vizualizări, ceea ce arată că publicul îl asteapta cu entuziasm. Pe de o parte, încântarea oamenilor este datorată  profesionalismului de care Blumhouse a dat deja dovadă cu fiecare producție, dar, pe de altă parte, este cauzată şi de faptul că reprezintă o primă adaptare după renumita serie de jocuri video cu acelaşi titlu.

Scott Cawthon, creatorul francizei Five Nights at Freddy’s, a lansat în 2014 un prim video game fără să-şi imagineze succesul de care se va bucura. Inițial, nu a intenționat să-i creeze o poveste, dar, datorită popularității de pe YouTube, a continuat seria. Fanii voiau să înțeleagă însă ce se întâmplă în jocuri: de ce un paznic de noapte trebuie să supravegheze niște „animatronici” și să aibă grijă să nu fie omorât de către aceştia? Toți se întrebau de ce roboții, care distrau copiii în timpul zilei şi nu puteau decât să danseze și să cânte, începeau să se miște pe cont propriu noaptea şi îl vânau pe gardian. Aceasta este premisa filmului din toamna aceasta, una supranaturală, care a atras publicul şi către jocuri, întrucât Cawthon nu a clarificat niciodată care este adevăratul fir al întâmplărilor, mereu a lăsând loc de interpretări și teorii.

Avanpremiera lui Five Nights at Freddy’s în deschiderea Dracula Film Festival, pe 25 octombrie, se anunţă a fi o adevărată încântare pentru fanii universului VG, dar și o modalitate de atragere spre joc a cinefililor prezenţi la Braşov, care vor descoperi că această adaptare aduce o doză de inedit şi prospeţime în genul Horror.

GALERIE FOTO - VIDEO
X