Skip to main content
SÂMBĂTĂ, 28 OCTOMBRIE, ORA 15:00

Invitați:
Alexandru Lamba (scriitor),
Oana Arion (scriitoare, director Editura UP),
Florian Zapra (regizor),
Cristian Mărculescu (critic de film)

INTRAREA GRATUITĂ

ÎNTÂLNIRILE POP CULTURE sunt o serie de evenimente marca Zile și Nopți, grupate anual pe diverse teme de actualitate şi interes pentru publicul larg din EAT & DRINK, ARTĂ, FILM, MUZICĂ, FASHION și DESIGN.

“Transformăm experiențele pop culture din print și din online în evenimente de dialog tematic şi interacţiune socială, pe scenă, între persoane care au autoritate şi notorietate în domeniul în care activează”. – IOAN BIG, Publisher Zile și Nopți

 La Dracula Film Festival, ediția a XI-a 2023, va avea loc evenimentul Întâlnirile POP CULTURE:  “FANTASY – WHERE?”, un panel de discuții pe teme Fantasy.

ALEXANDRU LAMBA (n. 1980)

Este scriitor de SF, editor al revistei online „Galaxia 42” și fost redactor șef al revistei online „Gazeta SF”. A publicat două romane: Sub steaua infraroșie (2016) și Arhitecții speranței (2017), un volum de proză scurtă, Singurătatea singularității (2018), și volumul Cărări pe gheață, primul al seriei Young-Adult Stele și gheață (2019). Pe lângă multe alte povestiri, apărute în periodice sau în antologii, a scris scenariul pentru albumul de bandă desenată Focurile lumii noi (Geek Network, 2018, ilustrat de Alexandra Gold). Cel mai recent roman al său este Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte (2022), o poveste cu spectaculoase noutăți compoziționale. Premiul „Chrysalis”, al European Science Fiction Society, ESFS, 2016

OANA ARION

Este scriitoare şi directoare a Editurii UP. În anul 2015 debutează cu romanul Ultimul viking, roman publicat sub pseudonimul O.G. Arion (acronimul prenumelor Oana Gabriela) şi care va deveni curând primul volum al unei serii urban fantasy numită Nemuritor. În următorii doi ani vor apărea Te voi găsi, Dincolo de timp, Prin cenuşă de visuri şi Pentru că eu sunt. Pentru că tu eşti. În vara lui 2018, scriitoarea schimbă total registrul şi publică FUGI! ‒ o distopie thriller, reuşind astfel să-şi surprindă cititorii. Urmează romanul S.L.A.D.E. ‒ un thriller polițist cu accente horror și Al zecelea clan. Focul, primul volum al duologiei cu același nume. Cea mai recentă carte publicată, apărută în primăvara lui 2020 este La marginea lumii, primul volum al unei serii de amploare care va cuprinde șase volume și se va numi Somnul zeilor.

FLORIAN ZAPRA (regizor)

Absolvent al cursurilor școlii de actorie Gaiety School of Acting din Dublin, Florian a jucat și în filme, printre care Asterix și Obelix, alături de Gerard Depardieu. În 2014, a lucrat alături de regizorul și scenaristul american Stephen Folker, la comedia horror Omul Portocală. Din 2018, a deschis la Bistrița ”Studioul de Film și Actorie”, a cărui primă generație de actori deja au obținut burse la facultăți de profil din țară, iar în 2022 a debutat ca regizor în lungmetraj cu Teen Horror-ul Katharina.

CRISTIAN MARCULESCU (selecționer scurtmetraje DFF)

Este critic de film, cinefil de profesie, comunicator audio-video “cu patalama UNATC“, după cum se recomandă. Îmi plac zombie, cosmonauții, neoanele, furia rece și detaliile insalubre (moral sau visceral).

Întâlnirile POP CULTURE: FANTASY - WHERE? sunt moderate de către Horia Ghibuțiu & Ioan Big

HORIA GHIBUȚIU

Este ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TV mania) şi reviste lucioase (Viva!). Cea mai lungă perioadă, poate şi cea mai prolifică, a petrecut-o la Evenimentul zilei. După un timp petrecut la Weekend Adevărul, unde a fost redactor-şef, lansând cotidianul cu cele mai multe pagini din istoria presei autohtone, a ajuns la revista FHM, tot ca redactor-şef. În prezent, Horia lucrează în trustul Antenna Group (Kiss FM, Rock FM, Magic FM)

IOAN BIG

Jurnalist şi analist Pop culture, este publisherul revistelor Zile şi Nopţi şi Cinemap, cu zeci de articole publicate de la debutul său în presa studenţească în anii ‘80 în Replica, Musical Report, Stage Pass, Capital, Art & Roll, Dilema veche, Sunete ş.a.m.d. Zombies în secolul XXI, cea mai recentă carte semnată de Ioan, cu ale sale (aproape) 900 de pagini bogat ilustrate, îşi propune să introducă progresiv cititorul în multiversul zombie. Din 2019, IOAN BIG este Director al Festivalului Internaţional de Film Fantastic Dracula de la Braşov.

X