Skip to main content

Juriu lungmetraje Dracula Film 2024

PAUL ARION

Președinte juriu (România/Canada/UK)

Regizor, DoP şi expert în efecte vizuale

Artistul vizual PAUL ARION este cel mai premiat profesionist român care activează în cinematografia contemporană, echipele pe care le-a condus din poziţia de Global Head of Layout câştigând nu mai puţin de 5 premii Oscar şi tot atâtea BAFTA, printre multe alte distincţii, iar numele său este asociat cu producţii impresionante, precum Tenet, Dune, Avengers, Oppenheimer, The Jungle Book, Bohemian Rhapsody, Blade Runner 2049, Mission: Impossible – Fallout sau franciza James Bond. Mai mult, scurtmetrajul SF scris, filmat şi regizat de el, Fieldtrip, din 2022, a primit peste 50 de premii şi nominalizări în festivaluri. Are in lucru lungmetrajul The Longhouse.

VALENTIN GREUTERT

Membru juriu (Elveţia)

Producător

Intrat în industria cinematografică imediat după MBA, în 2000, VALENTIN GREUTERT şi-a înfiinţat propria sa companie de producţie în 2004. Devenit membru al Academiei Europene de Film şi al clubului producătorilor, ACE, conduce din 2015 o nouă firmă pe care a fondat-o (A Film Company) şi are în CV peste 20 de producţii de ficţiune şi documentare, precum Rocksteady: The Roots of Reggae sau Paradise War, filmat pe 3 continente, în 76 de zile. În 2022, a lansat comedia de acţiune Horror Mad Heidi, finanţată prin crowd funding, cu un succes uluitor în întreaga lume, de la BIFFF la Screamfest New Orleans.

BRANDO DE SICA

Membru juriu (Italia)

Regizor, scenarist şi sound designer

Câştigător la Sitges al New Visions Award în 2023 cu lungmetrajul Mimi – Il Principe delle Tenebre, BRANDO DE SICA, cineast născut la Roma, dar absolvent al USC, şi-a început cariera ca asistent al lui Pupi Avati (Una sconfinata giovinezza) şi colaborator al lui Matteo Garrone la scenariul pentru Tale of Tales. A regizat şi produs primul său mediumetraj, La donna giusta, în 2014, şi apoi şi-a consolidat notorietatea deopotrivă prin producţii precum The Error, scurtmetraj prezentat la Cannes în 2015, sau videoclipuri, ca cele cu Naomie Harris, realizate în 2021 pentru fashion designerul Michael Kors.

Juriu scurtmetraje Dracula Film 2024

EUGEN KELEMEN

Producător, monteur şi sunetist

Producător al unor filme foarte bine primite de public şi de critica de specialitate, indiferent că au fost ficţiuni (Alt Love Building, Oameni de treabă, În numele tatălui) ori documentare, precum Lumea în pătrăţele, şi dublu premiat cu Gopo pentru cel mai bun montaj (Periferic, Oameni de treabă), printre numeroase alte distincáii ce i-au fost acordate de-a lungul timpului, Eugen Kelemen este una dintre personalităţile cu adevărat remarcabile ale industriei cinematografice româneşti la ora actuală, care se numără printre fondatorii studiourilor Avanpost Media, în care s-au lucrat filme ale unor cineaşti ca Tim Burton, Cristian Mungiu sau Serghei Loznitsa.

MIRCEA POP

Artist vizual

Grafician, ilustrator de cărți, coperte, benzi desenate și ilustrații promoționale din 2014 pentru Grupul Editorial Art. În paralel, freelancer pentru agenții de publicitate, reviste online sau proiecte artistice independente. Mircea Pop ilustrat zeci de cărţi traduse în limba română şi publicate la Editura Art, printre care se numără Crocodilul, de Dostoievski, Păsări, lighioane, rubedenii şi Familia mea şi alte animale, de Gerald Durell, şi Dicţionar de idei primite de-a gata, de Flaubert. Pentru Lecţii de dans pentru vârstnici şi avansaţi, de Bohumil Hrabal, a câştigat premiul pentru ilustraţie de carte la concursul Cele mai frumoase cărţi din România.

GABRIEL SPAHIU

Actor

Gabriel Spahiu este unul dintre cei mai îndrăgiţi actori români de film, teatru şi televiziune, prezent anul acesta pe marile ecrane în două dintre hit-urile anului, premiatul Anul Nou care n-a fost şi comedia Horror Buzz House: The Movie. În 2013 a câștigat premiul Gopo pentru rolul din filmul Toată lumea din familia noastră al lui Radu Jude. În aproape 30 de ani a jucat în filme, atât din țară, cât și din străinătate, interpretând peste 100 de roluri, printre acestea numărându-se lungmetraje desosebit de apreciate, precum Restul e tăcere, Terminus Paradis, Occident, Callas Forever, Moartea domnului Lăzărescu, Charlie Countryman, Nunta mută sau Aferim!.

Juriu Dracula Digital 2024

EUGEN NEAGU

Președinte juriu

Actor & regizor

Primul rol important al lui Eugen Neagu, actor italian de origine română, a fost în lungmetrajul Rabbia Furiosa-Er Canaro, al lui Sergio Stivaletti, alături de care a realizat şi videoclipul Suspiria (Mater Suspiriorum) pentru Claudio Simonetti. În 2023, în bogatul său portofoliu s-au adăugat două scurtmetraje, Sacra Victima, al regizorului Danilo Greco, unde a fost asistent la regie, și Braccato, film semnat în tripla postură de regizor, scenarist și producător, ce are actualmente un parcurs festivalier internaţional remarcabil.

TEO DINCĂ

Membru juriu

Actriță

De la finalizarea studiilor la UNATC, în 2020, tânăra actriță a reușit să își construiască o carieră promițătoare în domeniul teatral, colaborând cu o varietate de teatre de stat și independente din București, printre acestea numărându-se Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara și Centrul Educațional Replika, unde a interpretat roluri diverse. De asemenea, face parte și din distribuția noului sezon al serialului TV Atletico Textila.

ȘTEFAN IANCU

Membru juriu

Actor

A interpretat roluri în peste 20 producţii româneşti şi străine, făcând parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina (r: Dan Piţa), Walking with the Enemy (r: Mark Schmidt) şi Amintiri din Epoca de Aur (r: Cristian Mungiu). În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”, pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. În ultimii ani, a jucat în serialele TV Vlad şi Killing Eve, dar şi în lungmetraje ca Libertate, multipremiatul film al lui Tudor Giurgiu, sau Horror-ul american Watcher.

ANDA SÂRBEI

Membru juriu

Actriță

Absolventă a Universităţii Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 2020, tânăra actriţă şi-a continuat apoi studiile de Master – Arta actorului de film la Universitatea Ovidius din Constanţa. Anda Sârbei a debutat în cinematografie cu apreciata mini-serie româno-suedeză Box 21 (2020) şi, în perioada 2019-2021, a făcut parte din distribuţia serialului de televiziune Vlad. Actualmente, este protagonistă a serialului TV de comedie Lasă-mă, îmi place! Camera 609.

FLORIAN ZAPRA

Membru juriu

Regizor & producător

Născut în Lunca Ilvei, emigrează în Irlanda în 2000 şi urmează cursuri de actorie. În 2011 produce primul scurtmetraj, Clowns, nominalizat la Underground Cinema Film Awards, și pune bazele festivalului de muzică şi scurtmetraje din Dublin (DISFMF), ajuns la ediția a XIII-a. Joacă în producții internaționale. precum Astérix şi Obélix: God Save Britannia și Reginele Egiptului Antic. În 2017, revine la Bistrița, unde pune bazele unei școli de actorie pentru copii și realizează lungmetrajul Fantasy-Horror KathArina.

X