Skip to main content
MIRECURI, 25 OCTOMBRIE, ORA 21.00
CINEMA ASTRA
PREMIERĂ NAȚIONALĂ
INTERZIS SUB 18 ANI!

Regia: Aurélia Mengin

Q&A Aurélia Mengin
INTRAREA GRATUITĂ

O fantezie adulta marca Aurélia Mengin

După Fornacis, road-movie-ul său romantic bizar, meditativ şi visceral din 2018, Aurélia Mengin, originala cineastă franceză născută în insula Reunion, revine la Dracula Film Festival cu cel mai recent lungmetraj al ei, o Mystery-Drama caracterizată de estetica aparte a realizatoarei, care i-au adus pe parcursul anilor numeroase nominalizări şi premii pentru scurt şi mediumetraje precum Macadam Transferts, selecţionat la Cannes, Karma Koma, cu Philippe Nahon, Autopsy des Délices, premiat la Landshut Film Festival, sau Adam Moins Eve, proiectat în mai mult de 30 de festivaluri.

Scarlet Blue, ce va deschide Dracula Film Festival în seara de 25 octombrie, fiind proiectat la noi în premieră naţională, spune povestea unei femei de 40 de ani cu tulburări comportamentale, a cărei revenire pe tărâmul realităţii depinde de recuperarea memoriei. Singura legătură palpabilă cu realitatea a paranoicei Alter, ce are senzaţia că este urmărită de cineva zi şi noapte, suferind episodic de schizofrenie şi depresie, în asociere cu impulsuri carnale, o reprezintă dragostea împărtăşită cu mama ei Rosy. Paradoxal, intensul sentiment este dublat de incapacitatea de comunicare, astfel încât fiecare dintre ele rămâne o străină pentru cealaltă, simţindu-se neînţeleasă şi singură. 

După o tentativă de sinucidere, Alter consultă într-o peşteră izolată un vindecător misterios, Léandro, practicant al unei tehnici de hipnoză mistică prin care explorează în profunzime subconştientul pacienţilor, conectându-i la fricile lor intime din copilărie. Léandro îi încredinţează lui Alter un aparat foto Polaroid, recomandându-i să suprindă imaginile realităţii înainte şi după fiecare criză pe care o traversează, doar că o întâlnire nocturnă dintr-o benzinărie cu o persoană necunoscută, Chris, îi alimentează femeii dezorientarea şi îi distorsionează şi mai mult percepţiile. Scarlet Blue este un film ce merită văzut deopotrivă pentru conceptul şi estetica unică, iar autoarea sa, Aurélia Mengin, va fi prezentă în sală pentru a daq detalii, într-un session de Q&A la DFF.

GALERIE FOTO - VIDEO
X