Skip to main content

Vineri, 27 octombrie, de la ora 17.00, la etajul 2 de la Cinema Astra (mansardă) va avea loc lansarea volumul 5 din seria Gigi Alexa, Anotimpul mireselor, de Tony Mott.

Mireasa moartă de pe banca îndrăgostiților.

Întregul oraș s-a cutremurat astăzi când o femeie tânără, îmbrăcată într-o rochie albă, fină, de mireasă, a fost găsită pe o bancă de pe aleea Sub Tâmpa. O sursă a redacției ne-a comunicat experiențele stranii asociate: temperatura mai scăzută în zonă, o burniță fină și un vânt năprasnic pornit după ce corpul femeii a fost ridicat de acolo de către echipa de legiști. Mai cutremurător este faptul că, de azi de dimineață și până acum, toți câinii trag de lesă și refuză să fie plimbați prin zonă, iar dacă, totuși, sunt forțați de stăpânii lor să meargă pe aleea unde se află banca indragostitilor, urlăa necontenit.

Fragment din cartea „Anotimpul mireselor. Seria Gigi Alexa Vol.5”, de Tony Mott

Tony Mott (pseudonimul Antonetei Galeș) s-a născut în 1970 la Brașov. Debutează în 2008 cu Roșu, un roman despre o întoarcere după 20 de ani în România post-comunistă a eroinei care emigrase ilegal. În 2010 îi apare volumul de poezii Hohote & Clocote. Mai întâi timid, odată cu romanul Doi, editura Tritonic, București, 2012, stilul autoarei devine din ce în ce mai pregnant în genul mystery & thriller.

Seria ‘Julieta’ este un thriller care se petrece în lumea medicală, miza fiind întâietatea pe piață a unor cercetări inovatoare. Primul roman al seriei apare în 2014, Julieta avea un pistol, iar cel de al doilea, Un glonț pentru Julieta, în 2016. Nu dați cu pietre în Julieta, publicat în 2017, încheie trilogia.

Seria ‘Gigi Alexa’ începe cu Iarna crimelor perfecte, roman publicat în decembrie 2019 și aduce în prim plan Brașovul. Explozia unei mașini într-un garaj generează o anchetă care descoperă că victimele sunt și călăi. Al doilea roman al seriei, din 2020, este un puzzle care face legătura între mai multe crime în timp. A urmat Ultima vară otrăvită și apoi, în 2022, Când vine primăvara, al patrulea roman ‘Gigi Alexa’.

Anotimpul mireselor din 2023 completează seria lui Tony Mott și aduce în prim plan un Brașov mai întunecat, în care se întâmplă crime care poziționează orașul pe prima pagină a presei internaționale.

X