Skip to main content
JOI, 26 OCTOMBRIE, ORA 19:00
INTERZIS SUB 18 ANI

Regia: Sergio Martino
Durata: 1h29 min.

Aniversare 50 de ani

Q&A Sergio Martino
INTRAREA GRATUITĂ

Primul film al genului slasher

Regizat de maestrul italian SERGIO MARTINO, „Torso” este considerat a fi o operă de artă cinematografică care a pus bazele unui întreg subgen horror: slasher. Plasată în pitorescul decor al Italiei rurale, povestea își poartă spectatorii prin labirintul obsesiv al unui criminal în serie, creând o atmosferă tensionată.

În Perugia, uciderea mai multor studenți duce la o isterie națională și la o cursă contracronometru pentru a găsi un ucigaș mascat cu tulburări psihosexuale care folosește fulare roșii și negre pentru a-și sugruma victimele de sex feminin înainte de a le mutila trupurile.

O studentă bogată pe nume Dani își amintește vag că a văzut pe cineva purtând o astfel de eșarfă, astfel, ea devine ținta ucigașului misterios și, la sugestia unchiului ei afemeiat, invită trei dintre prietenele ei să stea cu ea la vila de la țară a familiei sale din Tagliacozzo.

Aici Martino își demonstrează măiestria în construirea unui suspans întrerupt doar de exploziile de teroare, unde fiecare răsucire a intrigii devine o adevărată revelație. „Torso” reprezintă o capodoperă indiscutabilă a slasher-ului și un monument al geniului lui Sergio Martino.

GALERIE FOTO - VIDEO
X