Skip to main content
VINERI, 27 OCTOMBRIE, ORA 18:00
AG- Audiență generală

Regia: Marian Crișan

Warboy va putea fi văzut, în avanpremieră, la Brașov în cadrul Dracula Film Festival.
Regizorul Marian Crișan împreună cu actorii Daniel Bâliș și Reginald Ammons vor fi prezenți la proiecție și vor vorbi cu publicul la final.
Q&A Marian Crișan
PREȚ BILET: 10 LEI

Bătălia pentru supraviețuire într-un univers postapocaliptic

Filmul Warboy povestește aventurile unui adolescent care, la sfârșitul Celui de-al Doilea Război Mondial, în încercarea de a salva cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică traversând spre Est peisajul maiestous al Munților Apuseni.

“Subiectul și tema filmului pornesc de la amintirile bunicului meu, care era un adolescent la vremea anilor 1944-1945. Nu e un film biografic, ci mai degrabă o ficționalizare a unor momente pe care bunicul meu, Nicolae Popa, le-a trait în acei ani, în special perioada când era slugă și lucra la un stăpân pentru care trăgea lemn de pe munte folosind caii. Erau zile, chiar săptămâni în care bunicul meu era nevoit să trăiască singur în pădure având grijă de acei cai. În acei ani, el a fost martor la trecerea militarilor români, germani și apoi ruși prin pădurile și zona satului de munte în care locuia. Am imaginat un scenariu care aduce toate aceste elemente intr-o poveste inițiatică  a unui adolescent prin ochii caruia vedem sfaristul razboiului.“, spune Marian Crișan, regizorul filmului.

Filmele lui Marian Crișan pornesc de la lucruri personale regizorului, care îl interesează în mod aproape obsesiv pentru o perioadă de timp, iar în cazul Warboy, una dintre temele centrale este războiul și ce înseamnă el pentru oamenii de rând, nu pentru soldații sau eroii de pe front.

“Aici e vorba de întrebarea pe care mi-am pus-o cînd am scris scenariul și la care nu am vrut neaparat să răspund: cum a simțit, cum a văzut, cum a experimentat bunicul meu sfârșitul Cel De-al Doilea Război Mondial, izolat acolo pe munte în pădure, departe de front, departe de tranșee, fără să înțeleagă exact ce se întâmplă sau să realizeze mișcările militare istorice care se întâmplau atât de aproape de el.”

WARBOY este un film de război diferit, fără eroism, fără bătălii în tranșee, ci un film văzut din perspectiva unui copil în vremea de război… războaiele de pretutindeni și din toate timpurile care afectează pe toată lumea, inclusiv copii și animalele. Proiecția din cadrul Dracula Film Festival, din seara de 27 octombrie, va fi urmată de un Q&A cu regizorul.

GALERIE FOTO - VIDEO
X