Armand Assante s-a distins ca unul dintre cei mai cameleonici și mai prolifici actori ai generației sale. Adoră să filmeze și în afara Statelor Unite: numai în 2016 a turnat în Uzbekistan, Turcia, Italia și Romania, unde a avut rolul principal în The Wanderers al lui Dragos Buliga, filmat în cele mai izolate și mai frumoase regiuni din țara noastră și care are potențialul de-a deveni un obsedant film cult.

Pentru cariera sa diversă și prestigioasă, vedeta a primit, în 2015, premiul pentru întreaga activitate acordat de Festivalul de Film Garden State.

Deși e recunoscut mai ales ca actor, puțini știu că Assante e și regizor. În 2012 a obținut trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj documentar la Gasparilla International Film Festival, în Tampa, Florida cu Dialogue From the Steppes.

Assante, care va fi prezent la Brașov pentru a introduce The Wanderers, peliculă prezentă în competiție, e deja un obișnuit al țării noastre. În 2006, a fost star în California Dreamin’ , comedia neagra a mult regretatului Cristian Nemescu inspirată dintr-un incident din timpul conflictului bosniac, care a câștigat premiul Au Certain Regard la Cannes, cât și alte 21 de premii internaționale.

Actor intens și super-profesionist, Assante e obsedat de muzică și de ritmuri încă din copilărie. În adolescență, a fost tobar profesionist și cântăreț și se consideră un călător care și-a petrecut întreaga sa viața pe drum. Fiecare piesă de artă din casa sa a fost adunată din locurile pe care le-a vizitat peste tot în lume.

În 1997,  Armand Assante a primit un premiu Emmy la categoria ”cel mai bun actor într-un film de televiziune” pentru felul în care l-a interpretat pe John Gotti, în drama biografică produsă de HBO. Faima internațională și-o datorează unei pleiade de filme excelente, de la American Gangster al lui Ridley Scott, la The Mambo Kinds sau 1492,  Conquest of Paradise. În 1990 a primit o nominalizare la Golden Globe pentru performanța din filmul lui Sidney Lumet, ‘Q & A’, iar în 1986 a câștigat un premiu special al juriului la  USA Film Festival pentru rolul titular din Belizaire, The Cajun. Alte titluri celebre: Paradise Alley, Little Darlings, Private Benjamin, I, The Jury, Unfaithfully Yours, The Penitent, Fatal Instinct, Trial By Jury, Judge Dredd și multe alte producții independente.

În televiziune, Assante a fost nominalizat atât pentru un premiu Emmy, cât și pentru un Golden Globe pentru Jack The Ripper.  În ianuarie 2000, a filmat în Australia un remake al faimosului film On the Beach al lui Stanley Kramer care a primit o nominalizare la Golden Globe pentru cea mai bună miniserie.

Newyorkez get beget, Assante este fiul unui artist american italian și al unui muzician și poet irlandezo-american. Deși se consideră un cetățean al lumii, e încă extrem de apropiat de familia sa din Napoli și din Roma.

Lasă un raspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X