Competiţiile Dracula Film Festival 2019

By 06/10/2019Stiri

Dracula Trophy, Little Dracula, Vladutz și Dracula Digital, competițiile de lung și scurt metraj din cadrul Dracula Film Festival 2019.

Ediția a VII-a a festivalului internațional de film fantastic, Dracula Film Festival, se va desfășura la Brașov, în perioada 16-20 octombrie. Festivalul are 3 secțiuni competiționale:
– Competiția de lungmetraj internațional;
– Competiția de scurtmetraj internațional și românesc;
– Competiția de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil, Dracula Digital.

Pentru competiția de lungmetraj internațional Dracula Film Festival au fost înscrise 306 filme. Selecționerii festivalului, Ioan Big, analist pop culture și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, au selectat 5 filme care vor concura pentru marele premiul DRACULA TROPHY 2019. Cele 5 filme selectate sunt:

 – ARTIK (SUA), regia Tom Botchii
– THE CURSE OF VALBURGA (Slovenia), regia Tomaž Gorkič
– VORTEX (Franța), regia Christophe Karabache
– DIABLO ROJO PTY (Panama), regia Sol Moreno
– THE ANTITHESIS (Italia), regia Francesco Mirabelli

Proiecțiile vor avea loc la Centrul Cultural Reduta, în data de 17 și 18 octombrie, iar intrarea la cele 5 filme din competiția de lungmetraj este gratuită.

Marele premiu, DRACULA TROPHY va fi anunțat sâmbătă, 19 octombrie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Juriul care va alege filmul câștigător este unul internațional, format din:
– Anders Banke, președinte juriu (Suedia), regizor şi producător;
– Julian Richards (Anglia), regizor, producător şi scenarist;
– Ivan Zuccon (Italia), regizor, director de imagine şi monteur.

Pentru competiția de scurtmetraj internațional și scurtmetraj românesc au fost înscrise 2.624 de filme. Dintre acestea, 23 filme de scurtmetraj internațional vor concura pentru premiul LITTLE DRACULA și 5 filme de scurtmetraj românesc vor concura pentru premiul VLADUTZ.

Filmele de scurtmetraj vor rula la Cinemateca Patria și Visssual, în perioada 17-18 octombrie, cu intrarea gratuită. Selecția filmelor din această categorie a fost realizată de Cristian Mărculescu, critic de film. Jurizarea filmelor va fi făcută prin votul publiciului.

Dracula Digital are scopul de a promova educaţia cinematografică în rândul tinerilor, de a le oferi tinerilor din toată ţara șansa de a se apropia de lumea filmului şi de a descoperi şi cultiva noi talente în cinematografia din România. Acest atelier se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 29 ani, din toată ţara, pasionaţi de film și fotografie.

Pe site-ul www.draculadigital.ro s-au înscris 15 de echipe, dintre care 6 vor fi selecționate pentru finala de la Brașov. Echipele selecționate trebuie să realizeze un film de scurtmetraj, de maxim 3 minute, filmat la Brașov, în perioada festivalului.

Premiul oferit echipei câștigătoare este în valoare de 500 euro.

Juriul Dracula Digital este format din:
– Gabriel T. Bălănescu (fotograf, antropolog);
– Eugen Neagu (actor);
– Ștefan Iancu (actor).

Dracula Digital este realizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov, secția Media Digitală a Facultății de Sociologie și Comunicare, care va beneficia de 4 ‚wildcarduri’, cu 2 echipe locale și 2 echipe de studenţi din Japonia și Italia de la facultăţi partenere ale facultăţii din Braşov, astfel încât numărul finalistelor care vor concura pentru trofeul Dracula Digital este de 10 echipe.

X