Filme din Israel, România şi Norvegia, în competiţia de lungmetraje a Dracula Film Festival, 2018.

By 08/10/2018Știri

Producţii din Israel, România, Norvegia, Reunion, China şi Italia au fost selecţionate în competiţia de lungmetraje a celei de-a șasea ediţii a Dracula Film Festival, care are loc între 17 şi 21 octombrie, în Braşov, la Centrul Cultural Reduta, Cinemateca Patria și Cinema One.

Pentru competiția de lungmetraj au fost înscrise 230 de filme din 57 de țări. Din cele 230 de filme, 6 au fost selectate pentru a concura pentru DRACULA TROPHY 2018. Cele 6 filme selectate sunt:

Vidar the vampire (2018, Norvegia);
Regizori: Thomas Aske Berg, Fredrik Waldeland;
Gen: comedy, fantasy, horror.

Fornacis (2018, Reunion, Franța);
Regizor: Aurélia Mengin;
Gen: drama, fantasy, mystery.

Rabbia furiosa: Er Canaro (2018, Italia);
Regizor: Sergio Stivaletti;
Gen: horror, thriller.

Lost in Apocalypse (2018, China);
Regizor: Sky Wang;
action, adventure, horror.

Bodrog (2018, România)
Regizor: Mihai Salajan;
horror, mockumentary.

Children of the fall (2017, Israel);
Regizor: Eitan Gafny;
Gen: drama, horror, thriller.

Toate aceste filme vor rula la Centrul Cultural Reduta, în perioada 18-20 octombrie.

Selecția filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizată de Ioan Big, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine, și Alin Ludu Dumbravă, critic de film, scenarist și organizator de evenimente de profil.

Juriul va fi format din Mikko Aromaa , președintele juriului (Finlanda, Directorul festivalului Night Visions), Oana Giurgiu (România, regizor, producător, Directorul festivalului Lună Plină) și Caius Dobrescu (brașovean, poet, eseist și romancier, profesor universitar la Facultatea de Filologie a Universității din București, specialist în teoria literaturii). Jurații vor acorda trofeul pentru cel mai bun film din competiția de lungmetraj, în valoare de 1.000 de euro.

Dracula Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, și cofinațat de Consiliul Județean Brașov.

X