octombrie, 2019

19oct.16:30MASTERCLASS LAMBERTO BAVAFocus LAMBERTO BAVA16:30

Mai mult

Detalii despre eveniment

Cineastul şi producătorul Lamberto Bava – o legendă a cinematografiei Horror contemporane – este invitatul special al ediţiei cu numărul VII al Festivalului de Film Dracula, şi va fi prezent la Braşov pentru a primi trofeul onorific “Count Dracula”, acordat în anii anteriori actorului Armand Assante şi maestrului efectelor speciale Sergio Stivaletti.

Realizatorul a debutat la 20 de ani ca asistent de regie al celebrului său tată, Mario ‘A Bay of Blood’ Bava, pe platourile de la “Planet of the Vampires” (1966), iar ca scenarist în 1975 cu Thriller-ul lui Ruggero Deodato, “Waves of Lust”. Datorită părintelui Mario (prin colaborarea de la “Shock”, din ’77), a intrat în cercul regizorilor specializaţti în Horror-uri odată cu “Macabre” din 1980, film realizat în baza poveştii şi scenariului lui Pupi Avati.

De patru decenii, Lamberto Bava, care va susţine la Braşov şi un masterclass (sambătă, 19 octombrie), reprezintă – prin filme ca “Dèmoni” (proiectat în festival), “La maschera del demonio”, “Body Puzzle”, sau mai recentul “Ghost Sun” – o referinţă esenţială la care se raportează mai tinerii realizatori de filme de gen întrucât el se constituie în puntea dintre generaţia Argento-Fulci-Bava Sr. şi cea a milenialilor doritori să continue tradiţia Euro-Horror-ului.

Intrarea gratuită

Ora

(Sâmbătă) 16:30

X