Juriu lungmetraje Dracula Film 2021

Preşedinte juriu

ELENA MUÑOZ

Spania

Preşedinte juriu

Producătoare al multipremiatului film Amigo, regizat de Óscar Martín, avându-i în rolurile principale pe Javier Botet şi David Pareja, care a câştigat Dracula Trophy la Dracula Film Festival 2020. Elena Muñoz a studiat Advertising şi PR la UCM şi s-a specializat în graphic design şi comunicare la ESIC. În universul audiovizual a acumulat o vastă experienţă ca scenaristă, actriţă, prezentatoare, designer grafic, scenograf şi producător. Este co-fondatoare a Eidolon Audiovisual încă din studenţie şi în 2003 a pus bazele propriei sale companii de producţie, El Ojo Mecánico, prin care continuă să fie activă ca producătoare de ad-uri, documentare, filme de lungmetraj şi alte diverse proiecte ce i-au adus numeroase premii internaţionale. Este acum în faza de dezvoltare al unui nou film Horror, Upiro, inspirat de primul caz cunoscut de vampirism din Spania.

Membru

CLAUDIU BLEONŢ

România

Actor, scenarist și regizor

Ultratalentatul şi versatilul actor român de film şi teatru Claudiu Bleonţ, cu zeci de roluri memorabile în portofoliu, are o experienţă consistentă în producţiile cinematografice din zona Horror & Fantasy, de la Return of the Living Dead: Rave to the Grave la Werewolf: The Beast Among Us, şi în special cele cu poveşti construite în jurul brand-ului nostru naţional “vampiresc”: Dark Prince, care i-a avut în distribuţie pe Peter Weller, Jane March şi Roger Daltrey, Vlad, Thriller-ul Horror cu Billy Zane şi Brad Dourif, sau sequel-urile din franciza Dracula 2000 creată de Wes Craven şi regizate de Patrick Lussier. De aproape un deceniu, Claudiu Bleonţ îşi împrumută vocea lui Dracula în populara franciză animată Hotel Transylvania, a cărei a patra parte, cea finală, va avea premiera la noi nu peste mult timp.

Membru

STUART JOPIA

UK

Regizor, scenarist, dramaturg

Stuart Jopia a fondat festivalul de film The Dead of Night, al cărui director continuă să fie dar dragostea sa pentru acest gen cinematografic are rădăcini în copilărie. Pasiunea de cinefil atras de Horror l-a condus spre a-şi crea propriile poveşti din zona macabrului. A scrie scenarii şi a produce reprezintă specialitatea lui, iar prin cunoaşterea enciclopedică a genului şi a convenţiilor acestuia, aspiră la a-şi face cunoscut brand-ul personal întregii lumi. Stuart a produs, scris şi manageriat producţia a cinci lungmetraje, Creatures, Good Tidings, Dawning of the Dead, Cute Little Buggers şi Crying Wolf, toate din spaţiul Horror/Sci-Fi. Cu 5 ani în urmă, Stuart a iniţiat festivalul de film Horror ‘The Dead of Night’, ce reuneşte în fiecare an la Liverpool spectatorii iubitori ai acestui gen. Este foarte activ ca producător alături de fratele său Tony Jopia iar 2021 continuă să fie un an fructuos atâta vreme cât are în dezvoltare două noi lungmetraje.

Juriu scurtmetraje Dracula Film 2021

WANDA HUTIRA

România

Artist grafic

Desenează murale, pictează afișe, ilustrează reportaje, caută mereu un stil nou, potrivit pentru subiect și moment. Lucrările ei sunt răspândite prin orașele țării (București și Bravov, Constanța și Târgu Jiu), pe site-uri (Scena9) și au ajuns până la Bruxelles, în  House of European History.

CONSTANTIN ENE

România

Director de imagine

Responsabil vizual pentru filme premiate, tocmai ce-a debutat în lungmetraj cu #dogpoopgirl (regia: Andrei Huțuleac). La Dracula Film Festival a participat cu Offstage (r: Andrei Huțuleac) iar anul aceasta jurizează pentru prima dată filmele altora.

CARMEN ZMARANDA

România

Membru fondator al Amural

Este reponsabilă pentru o bună parte din mișcările de arte cultură și guerilă din Brașov. BUM (Brașov Underground Museum) este cel mai nou proiect în care s-a implicat.

Juriu Dracula Digital 2021

Preşedinte juriu

EUGEN NEAGU

România

Actor

Activitatea sa artistică intensă se defineşte atât prin producţii dincolo de camera de luat vederi cât și ca actor în faţa obiectivului. În filme precum „Ziua Z” şi „Oglinda” ale lui Sergiu Nicolaescu, cu un mic rol, sau „Rabbia Furiosa” în regia lui Sergio Stivaletti cu un rol „Ilie” bine marcat, se face cunoscut publicului. Urmează o alternanţă între actorie şi producţie: actor în scurtmetraje ca „Un Buon Padre di famiglia” (Luigi Pastore) sau „Il Film Americano” (Alessandra Kre), unde semnează şi imaginea, cât şi în videoclipuri muzicale precum „Trappanza” ori „Disumanita”, şi asistent în producţiile regizorilor Ivan Zuccon, Claudio Lattanzi, Alvaro Passeri. Ultima perioadă  a petrecut-o pe platoul de filmare al filmului „Occhiali Neri ” (Dario Argento), colaborând la efectele speciale create de Sergio Stivaletti, la videoclipul lui Leo Gassmann, „Down”, şi ca asistent producţie la noul film „Il Buio del Giorno” regizat de  Fabrizio La Monica. Din 2018 este colaborator permanent al  Dracula Film Festival.

Membru

ȘTEFAN IANCU

România

Actor

Născut pe 26 decembrie 1997, Ştefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producţii româneşti şi străine, lungmetraje şi filme de televiziune. A făcut parte din distribuţia unor filme precum Kyra Kyralina  de Dan Piţa, Walking with the enemy de Mark Schmidt şi Amintiri din epoca de aur, proiect de Cristian Mungiu. A împărţit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley şi câţiva ani mai târziu, cu Steven Seagal. În 2018, a primit Premiul Gopo pentru „Tânără speranţă”,  pentru rolul din Un pas în urma serafimilor. Joaca actualmente în serialul TV Vlad.

Membru

MATEI LUCACI-GRÜNBERG

România

Regizor, scenarist, dramaturg

Născut pe data de 23 Martie 1989 în Bucureşti, Matei Lucaci-Grűnberg este regizor de film şi teatru, scenarist şi dramaturg. A absolvit în 2011 Universitatea Naţională de artă teatrală şi cinematografică, secţia Regie de Film si Tv la clasa Prof.Univ.Dr. Laurenţiu Damian. În 2013 a absolvit masterul de regie de film si tv tot la UNATC, clasa Prof.Univ.Dr. Marius Şopterean şi Conf.Univ.Dr. Doru Niţescu. Din 2020 a căpătat titulatura de doctor, avându-l coordonator pe Prof.Univ.Dr. Laurenţiu Damian. A regizat mai multe spectacole de teatru si filme. Uneori a participat si cu scrisul, iar alteori cu productia. Scurt metrajele „Rebelion” (2012) si „”Si baietii cateodata” (2014) au participat la mai multe festivaluri, uneori au si castigat (Premiul pentru regie festivalul „Geo Saizescu” 2013, Premiul Fundatiei Cinemaiubit 2012,  Premiul rectorului Cinemaiubit 2013 etc.).  Scurt-metrajul „Oase pentru Otto” a fost selectat în cadrul Future Talents la Karlovy Vary și a obținut o nominalizare Gopo.  Paravan. 2 telfoane, spectacolul de debut a castigat toate premiiile la Gala Hop 2014. Se axeaza mai mult pe comedie, insa in viata de zi cu zi, parintii ii spun ca nu are umor.